کاشت ابرو، یکی از محبوبترین روشهای زیبایی است که برای تصحیح کمبود یا نازکی ابروها مورد استفاده قرار میگیرد. این فرآیند، برای افرادی که به دلایل مختلفی نظیر بیماری، سوختگی، مشکلات تیروئید یا استفاده از تاتو و هاشور، با ریزش موهای ابرو مواجه هستند، مفید است. اهمیت رعایت مراقبتهای پس از این عمل، افزایش ماندگاری و موفقیت آن، جلوگیری از ریزش موهای پیوند شده و کاهش دوره نقاهت بعد از عمل را برای زیبایی و سلامت ابروها بهبود میبخشد.
اقدامات و مراقبت های بعد از کاشت ابرو
موفقیت کاشت ابرو، مانند هر عمل زیبایی دیگری به شکل صد درصدی نیست و در برخی از زیباجویان، به دلایل مختلفی از جمله عدم رعایت مراقبت های بعد از این عمل، نداشتن مهارت کافی توسط پزشک، برداشت موهای ناسالم، مشکلات بهداشتی کلینیک یا مطب پزشک و مواردی از این قبیل، ممکن است نتیجه دلخواه زیباجو بدست نیاید. از میان این دلایل، رعایت نکردن توصیه ها و مراقبت های بعد از عمل، نقش پررنگ تری در ریزش ابروهای کاشت شده و از بین رفتن زمان و هزینه شما می شود. در مطب یا کلینیک کاشت ابرو، تمام توصیه های ضروری توسط پزشک به شما گفته می شود؛ اما برای آشنایی بیشتر شما با این این مراقبت ها، در ادامه، مهمترین اقدامات و مراقبت های بعد از عمل کاشت ابرو را معرفی خواهیم کرد.
اجتناب از لمس مستقیم ابرو
بعد از کاشت ابرو، فولیکول های پیوند زده شده به ناحیه ابرو، بسیار حساس هستند؛ از طرفی، خارش ناحیه کاشت نیز، یک عارضه طبیعی و شایع برای این عمل زیبایی است که شاید برای بسیاری از زیباجویان، قابل تحمل نباشد. اقدام به لمس، خاراندن و یا دستکاری زخم های ناشی از کاشت، می تواند علاوه بر افزایش احتمال ایجاد خونریزی، تورم و عفونت در این ناحیه، موجب آسیب دیدن فولیکول ها، سست شدن و حتی ریزش شدید موهای کاشته شده شود. اگر پس از انجام کاشت ابرو، دچار خارش در این ناحیه شده اید، می توانید از پزشک متخصص بخواهید که برای شما، داروهایی برای کاهش خارش تجویز کند.
درمان تورم بعد از عمل کاشت ابرو
زخم هایی که در ناحیه ابرو به منظور کاشت فولیکول ها ایجاد شده اند، ممکن است باعث تورم در این ناحیه شوند. این تورم، معمولا در ۲۴ ساعت اول پس از عمل ایجاد می شود و با گذشت حداکثر ۱ تا ۲ روز نیز، به طور خود به خود از بین می رود. با این وجود، اگر این تورم از ناحیه ابرو به ناحیه چشم ها رسیده است؛ می بایست حتما به پزشک خود مراجعه کنید و از هیچ راهکار خودسرانه مانند استفاده از کمپرس یخ یا امثال آن برای از بین بردن این تورم استفاده نکنید. کمپرس یخ با کاهش خونرسانی به ناحیه کاشت شده، می تواند باعث آسیب به فولیکول های تازه و افزایش احتمال پس زدن پیوند موها و ریزش آنها شود.
استفاده منظم از مسکن ها
کاشت موها در ناحیه ابرو، نیاز به ایجاد سوراخ های بسیار ریزی در این بخش از صورت دارد. پس از کاهش اثر داروهای بی حسی که پزشک برای انجام عمق به این نواحی تزریق کرده است؛ معمولا دردی با شدت کم تا متوسط در این ناحیه ایجاد می شود که ممکن است برای برخی از افراد، قابل تحمل نباشد. پزشک متخصص، برای حفظ آرامش شما و کاهش این درد، مسکن هایی را برای شما تجویز می کند که مصرف منظم آنها بسیار ضروری است. در صورتی که پس از مصرف مسکن های تجویز شده توسط پزشک، همچنان درد داشتید یا درد شما شدیدتر از قبل شده بود، ضروری است که در اسرع وقت به پزشک متخصص خود مراجعه کنید تا علت پایداری این درد بررسی شود.
رعایت حالت صحیح خوابیدن
ناحیه ابروها بعد از عمل کاشت ابرو، بسیار حساس است و نباید هیچگونه فشاری بر روی این ناحیه وارد شود. از این رو، نحوه خوابیدن شما نیز باید تغییر کند و تا ۲ هفته پس از انجام عمل، فقط به صورت طاق باز بخوابید (می توانید از یک بالش دور گردنی برای جلوگیری از گردش سر به طرفین در حین خوابیدن استفاده کنید.) و به هیچ وجه، صورت شما بر روی بالش (چه به صورت خوابیدن بر روی پهلوی چپ یا راست و چه به صورت خوابیدن بر روی شکم) قرار نگیرد.
شستشوی ابروهای بعد از کاشت
استحمام (با آب سرد و گرم) و شستشوی ابرو بین ۵ تا ۶ روز پس از عمل کاشت ابرو ممنوع است. برخورد آب با زخم های ناحیه کاشت، علاوه بر افزایش ریسک عفونت در این ناحیه، روند بهبود زخم ها را نیز کند می کند. پزشک متخصص، برای شستشوی ابروها در این مدت، برای شما محلول شستشوی خاصی تجویز می کند و می توانید برای تمیز کردن ناحیه ابرو از این محلول استفاده کنید. با گذشت ۵تا ۶ روز پس از انجام عمل کاشت، باید به آرامی و صرفا با آب، این بخش را شستشو دهید. استفاده از شوینده هایی مانند ژل های شستشوی صورت، صابون و شامپو، حداقل تا ۱۰ روز پس از عمل ممنوع است و پس از این مدت نیز، بهتر است برای شستشوی ناحیه کاشت شده، از شامپو های ویژه کودکان یا شوینده هایی که توسط پزشک تان تجویز می شود؛ استفاده کنید.
از رفتن به استخر، جکوزی و سونا خودداری کنید
برخورد آب استخر با زخم های ناحیه ابرو، می تواند باعث بروز عفونت در این ناحیه شود. از طرفی، آب استخر حاوی مواد شیمیایی برای ضد عفونی کردن آب است که برخورد این مواد با فولیکول های تازه ابرو، به این فولیکول ها آسیب می رساند. گرمای موجود در جکوزی و سونا نیز، علاوه بر احتمال آسیب دیدن فولیکول ها، با افزایش تعریق در ناحیه سر، صورت و پیشانی، احتمال بروز عفونت در این زخم های ناشی از عمل کاشت را افزایش می دهد. از این رو، ضروری است که حداقل تا ۲ هفته پس از عمل کاشت ابرو، از استحمام با آب داغ، رفتن به استخر، جکوزی و سونا خودداری کنید.
ورزش و فعالیت های سنگین را موقتا کنار بگذارید
به توصیه پزشکان متخصص، افرادی که عمل کاشت ابرو برای آنها انجام می شود؛ نباید تا ۲ هفته پس از انجام این عمل، هیچ فعالیت ورزشی و غیر ورزشی سنگین داشته باشند. علت این توصیه این است که با انجام فعالیت های سنگین، علاوه بر تعریق زیاد و افزایش احتمال عفونت محل زخم ناحیه ابرو، فشار خون شما نیز افزایش می یابد و می تواند منجر به پارگی مویرگ های خونی در ناحیه ابرو، آسیب به فولیکول های تازه کشت شده، ایجاد خونریزی و کند شدن روند بهبودی شما شود.
از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید پرهیز کنید
فولیکول های تازه کاشته شده، حساسیت بسیار زیادی دارند و نور خورشید، می تواند باعث آسیب دیدن آنها و در نتیجه، ریزش موها و عدم کسب نتیجه دلخواه از عمل کاشت ابرو شود. از این رو، بهتر است که تا حد امکان، ۲ تا ۳ هفته پس از عمل را در خانه و به دور از نور خورشید سپری کنید؛ اما در صورتی که مجبور به حضور در محیط های باز هستید، بهتر است از یک کلاه لبه دار بزرگ که صورت شما را به خوبی می پوشاند و یک عینک آفتابی با شیشه های بزرگ که تا ناحیه ابرو را پوشش می دهد استفاده نمایید. برای مصرف یک کرم ضد آفتاب مناسب نیز، توصیه می کنیم که با پزشک خود مشورت کنید.
عدم مصرف دخانیات
مصرف سیگار و قلیان باعث کند کردن روند بهبود زخم ها در بدن می شود. بهبود سریع تر زخم های ناشی از عمل کاشت ابرو، نقش موثری در جلوگیری از سست شدن فولیکول های تازه و همچنین، ریزش ابروهای کاشت شده دارد. از این رو، اکیدا توصیه می کنیم که تا ۲ هفته پس از عمل، از مصرف سیگار و قلیان خودداری کنید.
نوشیدنی های الکلی را کنار بگذارید
مصرف الکل، با افزایش فشار خون و احتمال پارگی مویرگ های خونی در ناحیه ابرو، ریسک خونریزی در این ناحیه را افزایش می دهد. از طرفی، در صورتی که روند خونریزی در این ناحیه (حتی در حد کم) ادامه دار باشد، احتمال بروز عفونت در این بخش نیز افزایش می یابد و زخم های ایجاد شده در عمل کاشت ابرو نیز، دیرتر بهبود پیدا می کنند.
ترجیحا از لوازم آرایشی استفاده نکنید
سوراخ های ریز ناشی از عمل کاشت مو، برای بهبودی نیاز به جریان مستقیم هوا دارند و استفاده از محصولات آرایشی و حتی مراقبتی، با مسدود کردن این سوراخ ها، روند بهبود آنها را کند می کند. از طرف دیگر، تقریبا تمامی محصولات آرایشی و مراقبتی حاوی موادی با پایه چرب هستند که می توانند به راحتی آلودگی های محیطی را جذب کرده و بر روی پوست صورت نگه دارند که همین عامل، می تواند باعث ورود این آلودگی ها به داخل زخم های ناحیه ابرو و بروز عفونت شود.
رعایت رژیم غذایی مناسب
مصرف مواد غذایی مقوی و البته مناسب، نقش موثری در تسریع روند بهبود شما و افزایش احتمال موفقیت عمل کاشت ابرو دارد. رژیم غذایی شما تا ۲ هفته بعد از عمل باید شامل منابع سرشار از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی باشد. علاوه بر این، از سبزیجات و میوه های آبدار و دارای ویتامین مانند گوجه فرنگی یا آناناس استفاده کنید. در این مدت، لازم است تا از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه و چای، مواد غذایی دارای شکر و قندهای مصنوعی و همچنین، غذاهای چرب خودداری کنید. در صورت نیاز، ممکن است که پزشک شما علاوه بر توصیه به رعایت یک رژیم غذایی مناسب، مکمل های جداگانه ای را نیز برای شما تجویز کند که مصرف کامل و منظم این مکمل ها نیز، بسیار ضروری است.
مراجعه به پزشک، ۱۴ روز پس از کاشت
در صورتی که پزشک شما برای انجام عمل کاشت ابرو، از بخیه های غیر جذبی استفاده کرده باشد؛ می بایست ۱۲ تا ۱۴ روز بعد از عمل، برای کشیدن این بخیه ها به پزشک خود مراجعه کنید. توصیه ما این است که حتی در صورت استفاده از بخیه های جذبی نیز، بهتر است که ۲ هفته پس از عمل، برای انجام یک بررسی و اطمینان یافتن از مساعد بودن شرایط ابروهای کاشت شده، به پزشک متخصص تان مراجعه نمایید.
اصلاح ابرو بعد از کاشت
ابروهای کاشت شده، معمولا با گذشت ۲ تا ۳ هفته پس از کاشت، دچار ریزش خفیف می شوند که جای نگرانی ندارد و یک روند طبیعی در مراحل پس از عمل کاشت ابرو است. تا پیش از این شروع این دوره و در طی آن، به هیچ وجه نباید ابروهای کاشت شده را به وسیله موچین از ریشه خارج کنید و صرفا مجاز به کوتاه کردن موهای رشد کرده توسط یک قیچی هستید. این کار، بهتر است حدود ۱ ماه پس از عمل کاشت انجام شود و باید بسیار آرام این کار را انجام دهید. معمولا بین ۴ تا ۵ ماه پس از کاشت، می توانید با موهای کاشت شده مانند موهای طبیعی ابرو رفتار کنید و اصلاح آنها با تیغ یا موچین، مانعی ندارد.
چه مدت پس از عمل کاشت ابرو، مجاز به رنگ کردن ابروها هستیم؟
رنگ ابرو، حاوی مواد شیمیایی است که می تواند بر روی فولیکول و پیاز مو، تاثیر منفی داشته باشد. پس از کاشت ابرو، فولیکول های تازه کاشت شده، بسیار حساس هستند و از این رو، نباید به هیچ وجه در معرض مواد شیمیایی مختلف از جمله انواع رنگ مو قرار گیرند. با گذشت حدود ۶ ماه از عمل کاشت ابرو، این فولیکول ها به ثبات کافی خواهند رسید و رنگ کردن آنها، مشکل خاصی را برای ابروها ایجاد نمی کند.