با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، مسلمانان به رعایت احکام روزهداری میپردازند. برخی از تزریقات میتوانند روزه را باطل کنند. به همین جهت ممکن است این سوال ایجاد شود که آیا تزریقات زیبایی مانند ژل هم ممکن است باعث باطل شدن روزه شوند؟ در میان تمامی تزریقات زیبایی، حکم تزریق ژل به لب در زمان روزهداری بسیار مهم است. از آنجایی که این تزریق در ناحیه لب انجام میشود، چالشهای زیادی را برای زیباجویان به همراه دارد. در ادامه به بررسی این موضوع از دیدگاه شرعی و نظرات مراجع تقلید میپردازیم.
وبلاگ
ایا تزریق ژل به لب روزه را باطل میکند؟
روند تزریق ژل
پس از آن که در خصوص حکم تزریق ژل به لب در روزهداری صحبت کنیم، لازم است که با فرایند این تزریق آشنا شویم. این تزریق یک روش زیبایی است که برای افزایش حجم و بهبود شکل لبها استفاده میشود. در این فرآیند، مواد پرکنندهای مانند هیالورونیک اسید به بافت لب تزریق میشوند تا ظاهر لبها پرتر و جذابتر شود. این روش به صورت سرپایی انجام میشود و نیاز به بیحسی موضعی دارد.
نظر مراجع عظام درباره حکم تزریق ژل به لب
از دیدگاه شرعی اعمال زیبایی مانند تزریق ژل به لب، در صورتی که موجب ضرر قابل توجهی برای بدن نشود و مستلزم نگاه یا لمس نامحرم نباشد، فینفسه جایز است. با این حال در مورد تأثیر این عمل بر صحت روزه، نظرات مراجع تقلید ممکن است متفاوت باشد که به بررسی نظرات آنان میپردازیم:
- آیتالله خامنهای: بر اساس فتاوای موجود تزریق ژل به لب در صورتی که ماده تزریقشده وارد فضای داخلی بدن نشود و جنبه تغذیهای نداشته باشد، روزه را باطل نمیکند. بدین ترتیب اگر تزریق ژل صرفا برای مقاصد زیبایی و بدون ورود به مجاری داخلی بدن انجام شود، اشکالی ندارد.
- آیتالله سیستانی: مطابق با نظرات آیتالله سیستانی، تزریق به لب اگر جنبه تغذیهای نداشته باشد و ماده تزریقشده وارد فضای داخلی بدن نشود، روزه را باطل نمیکند. بدین ترتیب انجام این عمل در حالت روزهداری مجاز است.
- آیتالله مکارم شیرازی: آیتالله مکارم شیرازی نیز معتقد است که تزریق ژل به لب در صورتی که ماده تزریقشده وارد فضای داخلی بدن نشود و برای تغذیه نباشد، روزه را باطل نمیکند و انجام این عمل در زمان روزهداری مجاز است.
- آیتالله نوری همدانی: بر اساس فتاوای آیتالله نوری همدانی تزریق ژل به لب اگر موجب ضرر قابل توجهی برای بدن نباشد و ماده تزریقشده وارد فضای داخلی بدن نشود، روزه را باطل نمیکند.
- آیتالله زنجانی: آیتالله شبیری زنجانی نیز معتقد است در صورتی که ماده تزریقشده وارد فضای داخلی بدن نشود و جنبه تغذیهای نداشته باشد، روزه را باطل نمیکند.
آیا ژل بیحسی روزه را باطل میکند؟
در بسیاری از موارد قبل از تزریقات زیبایی از ژلهای بیحسی یا بیحسی موضعی تزریقی استفاده میشود تا درد کاهش پیدا کند. برخی از روزهداران نگران این موضوع هستند که ورود مواد بیحسی به بدن، روزه را باطل کند. اما از نظر فقهی ورود مادهای به بدن از طریق پوست یا تزریق موضعی، تاثیری در روزه ندارد. این مواد مستقیما وارد معده نمیشوند و نقض کننده شرایط روزه محسوب نمیشوند. البته توصیه میشود که در صورت داشتن شک، با مرجع تقلید خود مشورت کنید.
حکم تزریق ژل لب برای روزهداران
طبق نظر بیشتر مراجع تقلید تزریق ژل در صورتی که جنبه درمانی یا زیبایی داشته باشد و مادهی تزریقشده وارد دستگاه گوارش نشود، باعث باطل شدن روزه نمیشود. این تزریق از طریق پوست انجام میشود و مسیر آن با خوردن یا آشامیدن که موجب بطلان روزه است، تفاوت دارد. بدین ترتیب افرادی که قصد انجام این کار را دارند، میتوانند با اطمینان خاطر در ماه رمضان هم اقدام کنند.
مراقبتهای پس از تزریق ژل لب برای روزهداران
بعد از تزریق ژل به لب، مراقبتهای خاصی نیاز است که در ماه رمضان ممکن است برای افراد روزهدار کمی چالشبرانگیز باشد. به طور مثال نوشیدن مقدار زیادی آب در روزهای اول بعد از تزریق توصیه میشود؛ اما در طول ساعات روزهداری این کار امکانپذیر نیست. به همین دلیل پیشنهاد میشود که تزریق را در ساعات نزدیک به افطار انجام دهید تا بتوانید بلافاصله بعد از آن مایعات کافی مصرف کنید. همچنین،مصرف غذاهای نرم و خنک بعد از افطار به کاهش تورم کمک میکند.
آیا روزه داشتن باعث اختلال در نتیجه تزریق ژل لب میشود؟
برخی افراد نگرانند که روزه گرفتن باعث تاثیر منفی روی نتیجه تزریق ژل شود. در واقع اگر بدن دچار کمآبی شدید نشود، مشکلی در روند بهبود ایجاد نمیشود. اما افرادی که پوست خشکی دارند، ممکن است دچار کمی تورم یا خشکی لب شوند. به همین دلیل بهتر است که شبها بعد از افطار از مرطوبکنندههای مناسب و نوشیدن آب کافی استفاده کنند. همچنین باید در رعایت نکات مراقبتی پس از تزریق ژل توجه ویژهای به خرج داد تا نتایج ماندگاری بیشتری پیدا کنند.
تزریق ژل لب برای روزهداران در کلینیک زیبایی چهره شو
در کلینیک زیبایی چهره شو تزریق ژل با استفاده از مواد باکیفیت و استاندارد انجام میشود. اگر قصد انجام این روش را در ماه رمضان دارید، مشاوران ما به شما کمک میکنند تا بهترین زمان را برای تزریق انتخاب کنید. همچنین مراقبتهای پس از تزریق به طور دقیق به شما آموزش داده خواهد شد تا در طول روزهداری مشکلی برایتان ایجاد نشود. بدین ترتیب اگر به دنبال مرجعی معتبر برای دریافت خدمات انواع تزریقات زیبایی در ماه رمضان هستید، میتوانید روی این مجموعه حساب کنید.
کلام آخر
تزریق ژل به لب در دوران روزهداری از نظر شرعی مشکلی ایجاد نمیکند؛ زیرا ماده تزریقشده وارد دستگاه گوارش نمیشود. همچنین استفاده از ژلهای بیحسی نیز روزه را باطل نمیکند. البته برای جلوگیری از عوارضی مثل کمآبی بدن و تورم لب، بهتر است این کار را نزدیک به زمان افطار انجام دهید تا بتوانید بلافاصله پس از آن آب کافی مصرف کنید. اگر همچنان در این زمینه شک دارید، میتوانید با مرجع تقلید خود مشورت کنید. به طور کلی با توجه به نظرات مراجع تقلید، تزریق ژل به لب در صورتی که ماده تزریقشده وارد فضای داخلی بدن نشود و جنبه تغذیهای نداشته باشد، روزه را باطل نمیکند.
سوالات متداول درباره حکم تزریق ژل لب برای روزهداران
خیر؛ چون مواد تزریقشده وارد معده نمیشوند و از طریق پوست جذب میشوند.
خیر؛ زیرا این مواد به بدن وارد نمیشوند و تنها روی سطح پوست اثر میگذارند.
بهترین زمان، ساعاتی قبل یا بعد از افطار است تا بتوانید مایعات کافی مصرف کنید و از کمآبی بدن جلوگیری شود.
اگر مراقبتهای لازم را انجام دهید و شبها آب کافی بنوشید، مشکلی برای نتیجهی تزریق پیش نمیآید.